Ontwikkel en geef een training in 8 dagen.

Een inspirerend gesprek bij Tandemic was de trigger voor een turbulente start. Of ik wilde deelnemen aan een lopend Accelerator-programma. Doel: Non-governmental Organisations financieel robuuster en professioneler (sustainable of gewoon in NL duurzamer) maken. In een klein team zou ik me richten op de structuur en programma-inhoud.  Er zouden wat teamleden afzwaaien en wisselen, maar dat was allemaal geen probleem. Zo was mij verteld of zo had ik het begrepen. 

IMG_6778.JPGDe werkelijkheid was wat anders. De kennismaking met de backbone van het programma was haar afscheidsspeech. Gelukkig kan ik haar altijd bellen, zei ze. Ze zou ‘pendelen tussen Berlijn en Istanbul’ om een oplossing te vinden van het Europese vluchtelingenprobleem. Ze was uit beeld. Da’s duidelijk.

De andere drijvende kracht zou het iets rustiger aan doen. Wat concreet betekende, dat zij haar hulpbehoevende moeder naar de UK bracht voor de begrafenis van haar oom en ze zijn testament daar afwikkelde. Toen bleek dat ook zij onderworpen werd aan medische onderzoeken, was duidelijk; de inhoud, organisatie en het faciliteren lag op mijn bordje.

  • Deadline was halverwege april
  • Onderwerp: Corporate Fundraising for NGO’s
  • Duur workshop: 8 uur (excl. lunchbreaks)
  • Uw gastheer: Leander…. Lekker (-:

 

SONY DSC
De energie van Social Enterprises in actie

Nu, ‘the day after’ is het vooral trots wat voelt. De aanloop was turbulent. We wilde nieuwe inzichten bieden en concrete tools geven. Maar ook active participatie en kennisdeling creëren. Alles om een blijvende beweging in gang te zetten.

Het ziet er naaruit dat het gelukt is. Meeste NGO’s konden aangeven hoe ze anders zouden werken, waar dit de organisatie te beleggen en wat de uitkomst zou moeten zijn. Zeker niet slecht!

De bootcamp voor NGO’s voelde meer als Bootcamp voor Leander. Extreem veel geleerd en gedaan in een korte tijd. Behoorlijk buiten de comfort zone gezeten. Het resultaat is goed. De trots doet het sprintje zoet. Op naar de volgende sessies!

One thought on “Direct in het diepe en trots weer boven!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.