Start een experiment

Goed, ik wil van een passieloze IT baan bij een te grote procesgerichte organisatie naar…… Iets veel en veel kleiners. Met mensen gedreven voor passie. Een organisatie bruisend van energie. Iets in de startup scene.

Ongeveer het belangrijkste deel van de journey (noem het maar zo) is het experimenteren met nieuwe richtingen om te voelen/ondervinden wat energie geeft. Deel twee is het leggen van nieuwe contacten en vaststellen van nieuwe rolmodellen.

Voor het opstarten van experimenten was vorige week een goede week. Er vielen zomaar een paar opties op hun plaats.  Waar ik januari het behang van de muur keek, heb ik nu een agenda nodig.

De experimenten in een notendop

  • Coaching van startups (WaterTech)
  • BusinessModel.Guru: Eigen Startup opzetten
  • Code Army: Mentor zijn  voor LeanStartup programma
  • Tandemic: NGO Bootkamp opzetten, draaien en uitwerken
  • Manntech: tupperware parties voor voedingssupplementen

Escape room kids.pngHad ook twee opties om gewoon projecten te gaan doen. Het conventionele lijstje weet ik nu. Goed om te weten dat het daar staat. Nu even geen tijd voor. Lekker.

Mijn doel is om zo periodiek bij de experimenten stil te staan, te voelen  wat  energie kost of juist geeft. Ik wil wekelijks een keek op de week te geven. Was het een goede of juist slechte week. Waarom dan? Waar loop ik tegenaan en wat zegt het me dan? Allemaal erg spannend en behoorlijk onnatuurlijk.

Mijn keek op de week

Anne kan op de meest random en ondankbare momenten roepen; “Dit is een stomme dag” . Stem twee octaven hoger, volume 4 tandjes harder en angerflams uit haar hoofd.

Ben bang dat ze dat van mij heeft. Die uitbarstingen. Meer dan een reactie dat moment, een laagje dieper wordt geraakt. Voor mij  misschien een reactie op  ‘alleen het zorgen voor kids’? Rondhangen op school zonder aanspraak. Heb nl vrij weinig met Aziaten moeders, bodyguards of chauffeurs. Is het de overvloed aan vrije tijd? Gebrek aan werk,erkenning en herkenning?  Het najagen mensen en wachten op reactie. Het zal wel een beetje van alles zijn.

Het lezen van ‘Working identity’ was daarom erg prettig.  Gaan IT naar droombaan is helemaal niet zo makkelijk of duidelijk.  Fijn dat het ook niet leuk mag zijn. 

Cijfer van de week: behoorlijke voldoende. Dat maakt het makkelijker om te starten met schrijven. Vorige week werd duidelijk dat krijgen van een “Lean Mentor” rol heel wel gaat lukken. Tegelijk kan ik een NGO-programma hier in Kuala Lumpur verder opzetten. Twee keer raak.

Het geeft is een behoorlijke grote ‘boost’. Ik denk vooral omdat de nieuwe contacten me energie geeft. Het voelt goed nuttig te kunnen zijn. En aan gasten bij ons thuis te kunnen vertellen dat je überhaupt iets gaat doen. Wat is dat? Eigenwaarde? Nut? Ergens bij horen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.